Gazdiknak

A kutyasétáltatás 10 aranyszabálya

A napi kutyasétáltatás nemcsak a kutyád szükségleteinek elvégzését és a fölös energiája levezetését szolgálja. A közös program erősíti a kettőtök közötti jó kapcsolatot, fizikailag és szellemileg is fejlődik a kutyusod, és persze a friss levegőn való rendszeres mozgás mindkettőtök számára nagyon egészséges.

Mielőtt útnak indultok, érdemes megismerni a kutyasétáltatás 10 aranyszabályát, amelyek betartásával problémamentes és örömteli lesz a közös időtöltés.

dog 4547983 1280

  1. Közterületen ne engedd el a kutyádat, pórázon sétáltasd. Az is fontos, hogy bírjál a kutyáddal, tudd kezelni, irányítani, és megfékezni, ha szükséges. Válassz megfelelő nyakörvet, pórázt vagy hámot a sétához!
  2. A játszótereket kerüljétek el, oda még pórázon sem vihető be a kutya.
  3. Ha buszra, villamosra szálltok, a kutyádra szájkosarat kell tenned, és neki is kell jegyet érvényesítened.
  4. A szájkosár akkor is jól jön, ha a kutyád kiszámíthatatlan vagy agresszióra hajlamos. Ezzel megelőzheted, hogy megharapjon bárkit is. Választhatsz könnyű, kényelmes szájkosarat, amiben tud inni, és még a jutalomfalatot is egyszerűen elveheti.
  5. A kijelölt kutyafuttatóban bátran elengedheted a kutyádat, de folyamatosan figyelj rá. Nem jó, ha közben telefonálgatsz, zenét hallgatsz, netezel. Ha többen vagytok a futtatóban, beszélgetés közben is figyeljetek a kutyákra.
  6. Mielőtt elővennéd a labdát vagy más játékot, kérdezz rá a többi gazdánál. Van kutya, aki zsákmánynak tekinti a játékot, és könnyen veszekedés, verekedés lehet belőle.
  7. Ha nem behívható a kutyád, a saját biztonsága érdekében csak zárt kutyafuttatóban engedd el.
  8. Amikor két kutya először találkozik, legyenek egyenrangú helyzetben. Vagy mindketten laza pórázon, vagy mindketten szabadon. Ne engedd oda a kutyádat a másikhoz, ha a gazdája nem bólint rá. Nem tudhatod, hogy a másik milyen természetű, milyen állapotban van éppen, és hogyan reagál majd.
  9. Idegen emberhez se engedd oda a kérdezés nélkül, akármilyen barátságos és kedves. Van, aki fél a kutyáktól, vagy allergiás a kutyaszőrre.
  10. Mint felelős kutyatartó, gondoskodj arról, hogy ne szennyezzétek a közterületet. Mindig legyen nálad zacskó a kutyaguminak.
Pin It

+36 20 329 7170

Email: ruppkriszta70@gmail.com

1223 Budapest, Vidám utca 5.

Nyitva: H-P: 10:00-18:00 | SZ: 10:00-13:00