Gazdiknak

A kutyasétáltatás 10 aranyszabálya

A napi kutyasétáltatás nemcsak a kutyád szükségleteinek elvégzését és a fölös energiája levezetését szolgálja. A közös program erősíti a kettőtök közötti jó kapcsolatot, fizikailag és szellemileg is fejlődik a kutyusod, és persze a friss levegőn való rendszeres mozgás mindkettőtök számára nagyon egészséges.

Mielőtt útnak indultok, érdemes megismerni a kutyasétáltatás 10 aranyszabályát, amelyek betartásával problémamentes és örömteli lesz a közös időtöltés.

Bővebben: A kutyasétáltatás 10 aranyszabálya

Mikor és milyen ruhát kell adni a kutyára?

Kabát, mellény, pulóver, póló, kezeslábas, zokni, csizma – a kutyagardróbot ma már a legtrendibb szerelésekkel töltheted fel. Persze a kutyák öltöztetése elsősorban nem a divatról szól. Mert van, amikor a bunda már nem elég…

Míg bizonyos fajta kutyák télen is gond nélkül elvannak a kinti hidegben, addig a lakásban tartott rövidszőrű kutyák egy részének egyre fontosabb a megfelelő kutyaruha. Nemcsak a téli hidegben, vagy esős, viharos időben, de még a forró nyári napokon is.

Miért van szükség plusz védelemre?

A mai „városi” kutyák egész évben egyenletes hőmérsékletű lakásban élnek. Ehhez a hőmérséklethez szoknak, így téli szőrváltáskor nem fognak olyan dús szőrzetet növeszteni, mint a kint élő társaik. Ha egész évben kint vannak a kertben, akkor a bundájuk is alkalmazkodni fog a hideghez, aljszőrzetet növesztenek, megvastagszik a zsírszövetük, és ezzel könnyebben tudnak védekezni a téli időjárás ellen.

Bővebben: Mikor és milyen ruhát kell adni a kutyára?

Hogyan védd meg kutyádat a kullancsoktól?

A kullancsok többféle betegséget terjeszthetnek, köztük igen súlyosakat is. Sajnos nemcsak az erdőben kell tartani a kullancstól; a városi parkokban, kutyafuttatókban, kertes házas övezetekben is előfordulnak. A leghatékonyabb védekezés a megelőzés! Ezért mindenképpen szerezd be a kutyád számára legideálisabb kullancsriasztó készítményt.

Hol és mikor támadnak a kullancsok?

Általános tévhit, hogy a kullancsok csak tavasztól őszig aktívak, és csak bokros, fás vidékeken találhatók meg. Az igaz, hogy a kullancsok szaporodásának leginkább a meleg és nedves időszak kedvez, tavasszal és ősszel van belőlük a legtöbb, de az enyhébb teleket is kibírják. Ezért jobb egész évben megfelelően védekezni ellenük.

Bővebben: Hogyan védd meg kutyádat a kullancsoktól?

+36 20 329 7170

Email: ruppkriszta70@gmail.com

1223 Budapest, Vidám utca 5.

Nyitva: H-P: 10:00-18:00 | SZ: 10:00-13:00